НАЧАЛО ПОРЕДИЦИ ПРЕДСТОЯЩИ ЗАГЛАВИЯ КНИЖАРНИЦИ
АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ: Духовна връзка
ИЗТЕГЛИ ОТКЪС

АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ
АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ
(книга първа)
виж повече >>АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ
ЛЕДЕНО УХАПВАНЕ
(книга втора)
виж повече >>АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ
ЦЕЛУНАТА ОТ СЯНКАТА
(книга трета)
виж повече >>АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ
КРЪВНО ОБЕЩАНИЕ
(книга четвърта)
виж повече >>АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ
ПОСЛЕДНА САМОЖЕРТВА
(книга шеста)
виж повече >>
Ришел Мийд
АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ:
Духовна връзка (книга пета)
Aкaдемията „Св. Владимир“ не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители – дампирите.

Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и влaдеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.

Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Роуз Хатауей е дампир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.

След дълго и сърцераздирателно пътуване до Сибир, родното място на Дмитрий, Роуз Хатауей отново е в „Св. Владимир“ – при своята най-добра приятелка Лиса. Дипломирането им наближава и момичетата нямат търпение да започне новият им живот извън железните порти на Академията. Но въпреки вълнуващото бъдеще, което им предстои, сърцето на Роуз все още скърби за Дмитрий. Той е някъде там, навън.

Тя пропусна своя шанс да го убие и сега нейните най-големи страхове са на път да се сбъднат – той я преследва и няма да се откаже, докато не я намери. Защото на този свят няма място и за двамата...


ВЕДНАГА СЛЕД ПУБЛИКУВАНЕТО Й В САЩ КНИГАТА ДИРЕКТНО ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В КЛАСАЦИИТЕ НА "НЮ ЙОРК ТАЙМС", "Ю ЕС ЕЙ ТУДЕЙ" И "УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНЪЛ".


ЗА ПОРЕДИЦАТА
Поредицата вече е издадена в 28 страни: Великобритания (Puffin); Русия (Exmo); Испания (Alfaguara); Германия (VGS); Швеция (Bonnier Carlsen); Полша (Nasza Ksiegarnia); Франция (Bragelonne); Турция (Alfa); Бразилия (Nova Fronteira); Корея (Geuldam); Португалия (Arteplural); Италия (Fabbri); Китай (traditional characters, King-In); Чехия (Domino); Словения (Mladinska Knjiga); Унгария (Agave); България (IBIS); Виетнам (Innovative Publishing & Culture); Япония (Softbank); Холандия (Moon); Сърбия (Laguna); Тайланд (Pearl); Китай (simplified characters, Beijing Xiron); Гърция (Intro); Румъния (Leda); Литва (Alma Littera); Израел (Kinneret); Индонезия (Penerbit Matahati); Дания (Borgens)


ЗА АВТОРА
Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.

Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.

Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независмо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво.

ОТЗИВИ И РЕВЮТА
10 причини да четем "Академия за вампири"
© Издателство ИБИС, 2009-2013
Untitled Document Google Analytics - IBIS publishers